Blog

Informacja o możliwości składania wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 312 “Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw”

Prezes Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa informuje o
możliwości składania wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 312
"Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw" objętego Programem Rozwoju
Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 w terminie od dnia 15 kwietnia 2013 r.
do dnia 26 kwietnia 2013 r.

Szczegóły w załącznikach.

(więcej…)

Zobacz więcej...

Konkurs „Mieszkajmy piękniej”

W ramach projektu „ Starość też radość a młodość trwa wiecznie” ogłaszamy konkurs na urządzenie najciekawszego ogródka przydomowego.

 

Zachęcamy do tworzenia ogródków bogatych w dawne wieloletnie gatunki kwiatów i ziół które były używane na co dzień w kuchni wiejskiej.

Zwycięzcy otrzymają nagrody ( miejsca 1 – 3 oraz 3 wyróżnienia).

(więcej…)

Zobacz więcej...

“Starość też radość, a młodość trwa wiecznie” – galeria

Zajęcia z zakresu medycyny i promocji zdrowia „Warto wiedzieć” poszerzyły wiedzę z trzech tematów: a) czy wiesz co jesz? b) Zalecenia żywieniowe , c) Żywienie a choroby cywilizacyjne. Na spotkaniu padało wiele pytań do prowadzącej- Pani Krystyny Górskiej dotyczących konkretnych diet przy różnego rodzaju chorobach.

„Ćwicz z nami”

Ćwiczenia prowadziła rehabilitantka. Były one podzielone na gimnastykę ogólnokondycyjną, wzmacniającą, gimnastykę kręgosłupa oraz ćwiczenia relaksacyjne. Odbyło się 10 spotkań po 2 godziny.

„ Marsz po zdrowie” – Nordic Walking

Treningi spacerowe „ Marsz po zdrowie” prowadzone były na stadionie LUKS „ Burza” Rogi. Treningi trwały 2 godz. dziennie przez okres 10 dni, tj. 20 godzin. Zajęcia nauczyły poprawnego chodu z kijkami oraz zachęciły do aktywnego spędzania wolnego czasu i prowadzenia zdrowego stylu życia.

Warsztaty kulinarne „ Wiemy co jemy”

Warsztaty kulinarne „ Wiemy co jemy” odbywały się kuchni Domu Ludowego w Lubatówce” Trwały 20 godz. które były zrealizowane w ciągu 4 dni. Warsztaty te cieszyły się szczególnym powodzeniem obydwu grup wiekowych. Wspólne przygotowywanie potraw, ich dekoracja, sposób podania i w końcu wspólna konsumpcja sprawiły wiele satysfakcji.

Zobacz więcej...