1) „JK” Sp. z o.o.,
2) Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne “Figa” s.c.,
ZAPRASZAMY DO PRZYGODY Z EKOLOGICZNYMI PASTERSKIMI PRODUKTAMI
Z NIEPASTERYZOWANEGO MLEKA KOZIEGO
Dzięki korzystnemu położeniu naszego gospodarstwa w rozłożystej dolinie Mszanki wBeskidzie Niskim – nasze zwierzęta mają bardzo dobre warunki do życia. Brak jakiegokolwiekprzemysłu, mały ruch drogowy, wokół rozciągają się lasy, okoliczni rolnicy nie stosują nawozówsztucznych więc zanieczyszczenie ziemi w zasadzie nie występuje. Tereny wypasów to jedno znajczystszych przyrodniczo miejsc w Polsce, dzięki temu mleko pochodzące od kóz zgospodarstwa jest aromatyczne i pełne wartości odżywczych.
Nasze produkty(sery wołoskie, bundz, bryndza, sery farmerskie, twarożki
i inne) wyrabiane metodami tradycyjnymi charakteryzują się oryginalnym, pełnym mlecznym smakiem. Smak ten wynika między innymi z wykorzystywania niepasteryzowanego ekologicznego mleka najwyższej jakości oraz receptur stosowanych przy produkcji oraz przetwarzaniu mleka. Ważną sprawą jest proces manufaktury – ręcznego wyrabiania serów. Utrzymanie tej metody gwarantuje wysoką jakość naszych produktów przy niewielkiej produkcji.
Po więcej informacji zapraszamy na naszą stronę internetową www.serykozie.pl
Zapraszamy także do galerii on line https://picasaweb.google.com/SeryKozie
3) Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Jasienica Rosielna,
16 kwietnia 1927 r. została zarejestrowana w sądzie grodzkim w Sanoku, “SpółdzielniaMleczarska w Jasienicy Rosielnej z ograniczoną odpowiedzialnością” Pierwszymi jejzałożycielami byli Ks. Dziekan Józef Królicki, Hrabia Stanisław Wysocki i dyr. Szkoły P. HenrykKraus, którzy wnieśli po 10 udziałów.
W latach 1992 – 2002 poprawiono warunki produkcji i pracy poprzez wybudowanie nowej haliprodukcyjnej. W maju 2004 r. zakład został dopuszczony do handlu do wszystkich krajów Unii Europejskiej.
Produkcja odbywa się na nowoczesnych liniach produkcyjnych, a wysoką jakość produkowanych wyrobów gwarantuje doświadczona załoga i wprowadzony i certyfikowany od 2003 r. System HACCP.
Spółdzielnia produkuje ponad 40-ci asortymentów różnego rodzaju wyrobów mlecznych wg własnych receptur jako produkty regionalne bez konserwantów i w opakowaniach ekologicznych są to :
* kefir z Jasienicy,
* serek fromage z Jasienicy,
* twaróg chudy i półtłusty wiejski z Jasienicy,
* serek wiejski ziarnisty,
* jogurty naturalne i owocowe,
* maślanka owocowa,
* mleko spożywcze wiejskie – podkarpackie typu dzbanek, butelka
* śmietana spożywcza 12%,18% 30%,
* masło ekstra, podkarpackie, osełka solona
Wyroby Spółdzielni cieszą się dużym uznaniem konsumentów o czym świadczą nagrody i wyróżnienia przyznane przez konsumentów.
OSM produkuje równieżProdukty Ekologiczne z mleka pochodzącegoz gospodarstw ekologicznych posiadających certyfikat zgodności z zasadami rolnictwa ekologicznego.
Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej OSM : www.osm-jasienica-rosielna.pl
Serdecznie zapraszamy !
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Jasienicy Rosielnej
36-220 Jasienica Rosielna 208
tel. centrala (013) 43-094-10, fax (013) 43-094-11
Dział handlu, marketingu i transportu – tel. (013) 43-060-57
e-mail: osm@osm-jasienica-rosielna.pl
4) Pierożek AR Szelc Sp. J.,
5) Chyrowa- Ski Sp. z o.o.
6) Piekarnia s.c. Sajdak Wiesława, Sajdak Jerzy,
Firma „Piekarnia spółka cywilna” powstała 4 stycznia 1984 r., założycielem był StanisławPelczar, jego wspólnikiem została Wiesława Sajdak (córka). Po śmierci założyciela drugimwspólnikiem został Sajdak Jerzy.
W firmie wypiekany jest chleb tradycyjny na naturalnym kwasie, bez polepszaczy ikonserwantów.
Asortyment pieczywa jest duży. Oprócz tradycyjnych wyrobów piekarniczych w firmie produkujesię ciasteczka i ciasta. Wyrób ciasteczek i ciast odbywa się ręcznie według tradycyjnychdomowych
Firma uczestniczy od początku w „KARPACKICH KLIMATACH”. Jest to święto chleba i wina nakrośnieńskim rynku. W 2008 roku chleb razowy wieloziarnisty zdobył certyfikat na „ULUBIONYCHLEB KROŚNIAN”.
Ten sam produkt został wyróżniony w konkursie „NASZE DOBRE PODKARPACKIE” (znakjakości Nowiny 2009).
W firmie kształcimy uczniów. Zatrudniamy stażystów. Realizujemy zamówienia na imprezy okolicznościowe.
ZRĘCIN UL. KARPACKA 80
tel. 13 43 180 54
kom. 509 868 859
e-mail: piekarniazrecin@onet.eu