Członkowie Klastra

Członkowie Klastra

1)     „JK” Sp. z o.o.,

 

2)     Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne "Figa" s.c.,

 

ZAPRASZAMY DO PRZYGODY Z EKOLOGICZNYMI PASTERSKIMI PRODUKTAMI
Z NIEPASTERYZOWANEGO MLEKA KOZIEGO

 

Dzięki korzystnemu położeniu naszego gospodarstwa w rozłożystej dolinie Mszanki w Beskidzie Niskimnasze zwierzęta mają bardzo dobre warunki do życia. Brak jakiegokolwiek przemysłu, mały ruch drogowy, wokół rozciągają się lasy, okoliczni rolnicy nie stosują nawozów sztucznych więc zanieczyszczenie ziemi w zasadzie nie występuje. Tereny wypasów to jedno z najczystszych przyrodniczo miejsc w Polsce, dzięki temu mleko pochodzące od kóz z gospodarstwa jest aromatyczne i pełne wartości odżywczych.

 

Nasze produkty(sery wołoskie, bundz, bryndza, sery farmerskie, twarożki
i inne) wyrabiane metodami tradycyjnymi charakteryzują się oryginalnym, pełnym mlecznym smakiem. Smak ten wynika między innymi z wykorzystywania niepasteryzowanego ekologicznego mleka najwyższej jakości oraz receptur stosowanych przy produkcji oraz przetwarzaniu mleka. Ważną sprawą jest proces manufaktury – ręcznego wyrabiania serów. Utrzymanie tej metody gwarantuje wysoką jakość naszych produktów przy niewielkiej produkcji.

Po więcej informacji zapraszamy na naszą stronę internetową www.serykozie.pl

 

Zapraszamy także do galerii on line https://picasaweb.google.com/SeryKozie

 

3)     Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Jasienica Rosielna,

 

16 kwietnia 1927 r. została zarejestrowana w sądzie grodzkim w Sanoku, "Spółdzielnia Mleczarska w Jasienicy Rosielnej z ograniczoną odpowiedzialnością" Pierwszymi jej założycielami byli Ks. Dziekan Józef Królicki, Hrabia Stanisław Wysocki i dyr. Szkoły P. Henryk Kraus, którzy wnieśli po 10 udziałów.

 

W latach 1992 – 2002 poprawiono warunki produkcji i pracy poprzez wybudowanie nowej hali produkcyjnej. W maju 2004 r. zakład został dopuszczony do handlu do wszystkich krajów Unii Europejskiej.

 

Produkcja odbywa się na nowoczesnych liniach produkcyjnych, a wysoką jakość produkowanych wyrobów gwarantuje doświadczona załoga i wprowadzony i certyfikowany od 2003 r. System HACCP.

 

Spółdzielnia produkuje ponad 40-ci asortymentów różnego rodzaju wyrobów mlecznych wg własnych receptur jako produkty regionalne bez konserwantów i w opakowaniach ekologicznych są to :

 

* kefir z Jasienicy,
* serek fromage z Jasienicy,
* twaróg chudy i półtłusty wiejski z Jasienicy,
* serek wiejski ziarnisty,
* jogurty naturalne i owocowe,
* maślanka owocowa,
* mleko spożywcze wiejskie – podkarpackie typu dzbanek, butelka
* śmietana spożywcza 12%,18% 30%,
* masło ekstra, podkarpackie, osełka solona

 

Wyroby Spółdzielni cieszą się dużym uznaniem konsumentów o czym świadczą nagrody i wyróżnienia przyznane przez konsumentów.

OSM produkuje równieżProdukty Ekologiczne z mleka pochodzącegoz gospodarstw ekologicznych posiadających certyfikat zgodności z zasadami rolnictwa ekologicznego.

 

Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej OSM : www.osm-jasienica-rosielna.pl

Serdecznie zapraszamy !

 

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Jasienicy Rosielnej
36-220 Jasienica Rosielna 208

tel. centrala (013) 43-094-10, fax  (013) 43-094-11
Dział handlu, marketingu i transportu – tel. (013) 43-060-57
e-mail:
osm@osm-jasienica-rosielna.pl 

 

 

4)     Pierożek AR Szelc Sp. J.,

 

 

 

5)     Chyrowa- Ski Sp. z o.o.,

 

 

6)     Piekarnia s.c. Sajdak Wiesława, Sajdak Jerzy,

 

Firma „Piekarnia spółka cywilna” powstała 4 stycznia 1984 r., założycielem był Stanisław Pelczar, jego wspólnikiem została Wiesława Sajdak (córka). Po śmierci założyciela drugim wspólnikiem został Sajdak Jerzy.

 

W firmie wypiekany jest chleb tradycyjny na naturalnym kwasie, bez polepszaczy i konserwantów.

 

Asortyment pieczywa jest duży. Oprócz tradycyjnych wyrobów piekarniczych w firmie produkuje się ciasteczka i ciasta. Wyrób ciasteczek i ciast odbywa się ręcznie według tradycyjnych domowych

 

Firma uczestniczy od początku w „KARPACKICH KLIMATACH”. Jest to święto chleba i wina na krośnieńskim rynku. W 2008 roku chleb razowy wieloziarnisty zdobył certyfikat na „ULUBIONY CHLEB KROŚNIAN”.

 

Ten sam produkt został wyróżniony w konkursie „NASZE DOBRE PODKARPACKIE” (znak jakości Nowiny 2009).

W firmie kształcimy uczniów. Zatrudniamy stażystów. Realizujemy zamówienia na imprezy okolicznościowe.

 

 

ZRĘCIN UL. KARPACKA 80

tel. 13 43 180 54

kom. 509 868 859

e-mail: piekarniazrecin@onet.eu

 

 

7)     Stowarzyszenie Miłośników Wsi Rogi,