Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne “FIGA”
ZAPRASZAMY DO PRZYGODY Z EKOLOGICZNYMI PASTERSKIMI PRODUKTAMI
Z NIEPASTERYZOWANEGO MLEKA KOZIEGO
Dzięki korzystnemu położeniu naszego gospodarstwa w rozłożystej dolinie Mszanki w Beskidzie Niskim – nasze zwierzęta mają bardzo dobre warunki do życia. Brak jakiegokolwiek przemysłu, mały ruch drogowy, wokół rozciągają się lasy, okoliczni rolnicy nie stosują nawozów sztucznych więc zanieczyszczenie ziemi w zasadzie nie występuje. Tereny wypasów to jedno z najczystszych przyrodniczo miejsc w Polsce, dzięki temu mleko pochodzące od kóz z gospodarstwa jest aromatyczne i pełne wartości odżywczych.
Nasze produkty(sery wołoskie, bundz, bryndza, sery farmerskie, twarożki
i inne) wyrabiane metodami tradycyjnymi charakteryzują się oryginalnym, pełnym mlecznym smakiem. Smak ten wynika między innymi z wykorzystywania niepasteryzowanego ekologicznego mleka najwyższej jakości oraz receptur stosowanych przy produkcji oraz przetwarzaniu mleka. Ważną sprawą jest proces manufaktury – ręcznego wyrabiania serów. Utrzymanie tej metody gwarantuje wysoką jakość naszych produktów przy niewielkiej produkcji.
Po więcej informacji zapraszamy na naszą stronę internetową www.serykozie.pl
Zapraszamy także do galerii on line https://picasaweb.google.com/SeryKozie
Maziejukowie